Şi totuşi… se poate

Unirea Dej – FC Zalău 0 – 2 (0 – 1)
Au marcat: Cosmin Sabou (min. 35) şi Mihai Bode (min. 88-pen.)

Fără niciun punct acumulat după primele două etape, deşi a întâlnit două echipe nou-promovate, FC Zalău a reuşit să producă surpriza rundei cu numărul trei din Liga a III-a, învingând cu scorul de 2 – 0, în deplasare, Unirea Dej, formaţie clasată pe locul doi înaintea acestei etape.
Meciul a început între-un ritm alert, cu ocazii destul de mari la ambele porţi. Unirea Dej a fost prima care a trecut pe lângă deschiderea scorului, în minutul nouă, când Paul Bogdan trimite, din voleu, cu latul, puţin pe lângă poarta apărată de Chiş. A urmat prima ocazie a zălăuanilor, prin Raul Stanciu, care a trimis cu capul peste poartă lovitura liberă executată de Sabou. În minutul 14, Zalăul iroseşte o altă ocazie, prin Cosmin Sabou, ală cărui şut este respins în corner de portarul Szekely Lorand. Play-makerul Zalăului nu mai greşeşte însă ţinta în minutul 35, când în învinge pe portarul gazdelor cu un şut de la aproximativ 25 de metri, trimis direct în vinclul porţii.
Partea secundă începe cu două ocazii mari ratate de gazde. În minutul 52, Rareş Stan a reluat cu capul peste poartă, deşi scăpase de sub marcaj, după o centrare de pe partea dreaptă. Portarul Zălăuan Claudiu Chiş intervine senyaţional în minutul 57, blocându-l foarte bine pe Teodor Rus, care scăpase singur pe flancul drept, de la limita offside-ului.
Atacurile se înteţesc la poarta echipei FC Zalău, iar în minutul 86, Claudiu Chiş îşi salvează pentru a doua oară echipa de la gol, respingând şutul lui Bogdan Faur, din numai cinci metri.
Şi cum ocaziile se răzbună, Viorel Ionaşcu scapă pe contraatac, pasează la Mihai Bode, acesta din urmă este faultat în careu de portarul Dejului, iar centralul bistriţean Călin Sângeorzan dictează lovitură de la 11 metri. Acelaşi Mihai Bode ia decizia de a executa lovitura de pedeapsă, pe care reuşeşte să o transforme şi, totodată să închidă tabela.
FC Zalău obţine prima victorie din actualul sezon, o victorie ce demonstrează că, totuşi, echipa are potenţial şi poate lupta pentru un loc în prima parte a clasamentului.
Unirea Dej: Szekely Lorand – Ionuţ Podină, Ioan Dobrău, Souleymane Traore, Cosmin Siecoban, Radu Găbruş (cpt.), Teodor Rus (min. 85, Cosmin Popa), Paul Bogdan (min. 39, Horaţiu Satmar), Rareş Stan, Bogdan Faur, Rareş Petrean (min. 52, Adrian Bud). Antrenori: Ciprian Urican (principal), Eusebiu Şuvagău (secund)
FC Zalău: Claudiu Chiş – Vlad Lung, Gheorghe Bulz, Cosmin Cosma, Viorel Ionaşcu, Maior Istvan, Cosmin Sabou (cpt.), Raul Stanciu, Mădălin Trip (min. 66, Vlad Negrean), Andrei Teglaş (min. 79, Gigi Gorga), Mihai Bode (min. 89, Claudiu Cornaci). Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristian Oros (secund)

One Thought to “Şi totuşi… se poate”

  1. Anonim

    se poate si castiga dar numa cu seriozitate si sinceritate se poate castiga si dauire multa bafta si succes inconinuare

Leave a Comment